Vijesti - detaljno - Čišćenje bazena u Tramošnici

Nakon odobravanja grant sredstava od Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH,za projekat Fondacije zajednice Gradačca pod nazivom ''Saradnjom do unapređenja razvojnih potencijala lokalne zajednice'',od kraja mjeseca decembra 2016.godine započelo se sa implementacijom projektnih aktivnosti.

Projektne aktivnosti na čišćenju bazena (rezervoara) pitke vode u MZ Tramošnica,općina Gradačac,nisu se mogle sprovoditi u zimskom periodu,tako da je se sa realizacijom čišćenja bazena započelo početkom mjeseca marta 2017.godine.Nakon sprovedenog postupka Javne nabavke,kao najbolji ponuđač odabrana je kompanija Hidromont d.o.o. Srebrenik.Za cjelokupni postupak čišćenja utrošeno je 5.426,46 KM.


 U pitanju je bazen veličine cca 100 m3,kojeg  koristi trenutno 270 domaćinstava,u ljetnom periodu i za vrijeme praznika vodu iz tog bazena koristi cca 2.000 stanovnika, ponekad i mnogo više.Mještani su bili prinuđeni da troše tu vodu, koja je nažalost označena kao ''pitka''.Bazen  je bio  u vrlo lošem stanju.U samom dnu bazena se nalazilo preko 80cm mulja,a oko bazena je bilo prisutno mnogo čvrstog otpada i visokog rastinja.

          


Ovo su samo neke od slika na kojima je prikazano stanje bazena prije njegovog čišćenja.Nakon završenih radova,bazen (rezervoar) pitke vode je doveden u stanje tehničko-tehnološke ispravnosti,izvršena su sva neophodna čišćenja,kako u unutrašnjem tako i u spoljašnjem dijelu i najiskrenije se nadamo  da će mještani ove Mjesne zajednice biti zadovoljni sa vodom koju ubuduće budu koristili iz ovog bazena. Više slika pogledajte u našoj FOTOGALERIJI.